a Nous socis
Inici > Vicent Pastor i Briones

Vicent Pastor i Briones

vicent-pastor

Vicent Pastor i Briones

Soci núm. 50.

Sóc nascut a Pego, un poble de la Marina Alta alacantina, però estic casat amb Maria Luisa, una barcelonina del barri de Montjuïc-Plaça d’Espanya, amb la qual tinc dos fills, Irene i Vicent.

Em vaig llicenciar en Filologia Anglesa per la Universitat d’Alacant el 1990 i en Filologia Catalana per la Universitat Oberta de Catalunya l’any 2010. Professionalment duc quasi tres dècades treballant a l’ensenyament secundari en un col.legi concertat d’Alacant. Quant a la meua trajectòria investigadora com a filòleg, m’interessa l’estudi de la narrativa cavalleresca breu, la producció impresa a la Catalunya dels segles del XVI al XVIII i, en general, tot allò que tinga a veure amb la literatura catalana medieval i moderna. La meua tesi doctoral va versar sobre la traducció catalana de la novel.la medieval francesa Pierres de Provença, a partir de la primera edició conservada, que va sortir de la impremta barcelonina de Sebastià de Cormellas l’any 1650.

Arran de la tesi llegida el 2018,  vaig entrar en contacte providencialment i casual amb un dels membres veterans de l’ABB, que em suggerí la incorporació com a soci. Atesa la meua dèria llibresca, no hi vaig dubtar: el verí de la bibliofília ja fa temps que circula per les meues venes! L’insigne Miquel i Planas ens va regalar un grapat d’aforismes de passió bibliòfila; voldria citar-ne un, si més no, per resumir les meues aspiracions: “A bibliòfil consumat sols hi arriba’l molt lletrat”. Tant de bo puga aconseguir ambdues fites, i que la bibliofília fervorosa -si la saviesa no m’és atorgada- em faça digne de pertànyer a l’Associació de Bibliòfils de Barcelona.

Agraïsc l’oportunitat que em brinda la Junta Directiva per poder presentar-me a tots vostés. Espere tenir l’ocasió de saludar-los personalment el més aviat possible.

Més nous socis

Víctor Hurtado Cuevas

Llicenciat en Ciències Econòmiques i doctor en Història medieval per la Universitat de Barcelona. Premi Ciutat de Barcelona (2007) per la tesi doctoral Els Mitjavila, una família de mercaders a [...]

Joaquín Callabed

En Barcelona cursé la especialidad de Pediatría y, posteriormente, el Doctorado. Mi librería de referencia fue la de Miquel Porter, en la calle Canuda, donde ubiqué mi lista de bodas allá por los [...]

Javier Vila Blanch

Mi relación con los libros procede de mi padre, que me inculcó el gran apego que hoy tengo con ellos. Me enseñó a cuidarlos, apreciarlos, y a sacar de los libros todo lo que sé y… ¡recuerdo!

Pàgina 1 de 4

Comença a escriure i premeu Intro per buscar