a Nous socis
Inici > Alejandro Salvat Franco

Alejandro Salvat Franco

alejandro-salvat-franco

Alejandro Salvat Franco

Soci número 59

Vaig néixer als Estats Units d’Amèrica, concretament a Miami, però en realitat em sento de Barcelona, d’on és tota la meva família, on a més vaig créixer i viure fins fa uns anys.

Des de ben petit, un dels meus primers records és de l’amor que em va inculcar el meu pare per llegir i com m’ensenyava la delicadesa que mereix un llibre al ser fullejat. Anant a una escola internacional vaig descobrir i desenvolupar una passió per la literatura britànica, més concretament pels seus poetes del segle XIX. Després vaig estudiar Comunicació Audiovisual a la Universitat Internacional de Catalunya, fent un Erasmus a París dirigit al cinema. Fa uns anys vaig complimentar el meu coneixement acadèmic a Yale amb cursos de Guió i també del Paper de l’Esport als Mitjans. Però a part d’haver contribuït en algunes produccions audiovisuals, professionalment no vaig anar per allà. De fet em vaig fer professor, primer de Matemàtiques de secundària i, més endavant, quan em vaig mudar a Nova York, d’Història a un col·legi per alumnes amb discapacitats d’aprenentatge.

La meva primera interacció amb l’Associació de Bibliòfils de Barcelona va ser fa uns anys ajudant al meu pare amb la seva presentació en torn El Salustio de Ibarra . Des de llavors, vaig intentar anar a més actes sempre que creuava l’Atlàntic. La meva vena bibliòfila anava in crescendo i l’any passat vaig tenir el plaer i honor de col·laborar en l’edició del 75è Aniversari treballant en les traduccions a l’anglès. Vaig quedar meravellat de com s’havien fet les diferents publicacions i després em vaig sentir realment orgullós quan vaig portar a la Susie, la meva parella amb la qual visc als Estats Units, a l’exposició del MNAC. Va ser llavors quan vaig demanar poder fer-me soci. Amb coneixement de causa i desitjant el mereixement, voldria posar el meu gra de sorra per mantenir la tradició del llibre i potser també intentar augmentar les connexions de l’ABB a Nord Amèrica.

Quan sigui possible, espero poder brindar amb vosaltres com a un més. Sent nét, fill i germà de grans bibliòfils, agraeixo moltíssim també ser-ho oficialment.

Més nous socis

Víctor Hurtado Cuevas

Llicenciat en Ciències Econòmiques i doctor en Història medieval per la Universitat de Barcelona. Premi Ciutat de Barcelona (2007) per la tesi doctoral Els Mitjavila, una família de mercaders a [...]

Joaquín Callabed

En Barcelona cursé la especialidad de Pediatría y, posteriormente, el Doctorado. Mi librería de referencia fue la de Miquel Porter, en la calle Canuda, donde ubiqué mi lista de bodas allá por los [...]

Javier Vila Blanch

Mi relación con los libros procede de mi padre, que me inculcó el gran apego que hoy tengo con ellos. Me enseñó a cuidarlos, apreciarlos, y a sacar de los libros todo lo que sé y… ¡recuerdo!

Pàgina 1 de 4

Comença a escriure i premeu Intro per buscar