La nostra cuina tradicional

Amb textos de Josep Pla.
La introducció i la selecció dels textos de Josep Pla ha estat realitzada per Jaume Fàbrega.
Les il·lustracions, catorze imatges pintades a l’oli, amb els títols al dors, han estat realitzades per Ferran Adrià.
Publicada per l’Associació de Bibliòfils de Barcelona i l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, Barcelona, 2019.

Descripció tècnica:

L’edició i el disseny ha anat a càrrec d’Edicions de l’Eixample.
La impressió en òfset s’ha duta terme als tallers de SYL, L’art gràfic, de Gavà.
L’estoig ha estat realitzat per Font Packaging Group, de Torrelavit.
La coberta és de paper de 430 g fet a mà per Ca l’Oliver, Molí Paperer, de Sant Quintí de Mediona.
L’interior s’ha imprès sobre paper Tintoretto Neve de 200 g, amb les famílies tipogràfiques Frutiger i Méridien.
L’edició consta de 400 exemplars no venals (200 nominats i numerats per a l’ABB, i 200 per a l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició)
42×30 cm
95 pàgs.

Aquesta obra és el fruit d’una col·laboració entre l’Associació de Bibliòfils de Barcelona i l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, i vol ser un homenatge a dos genis de la cuina, l’escriptor Josep Pla i el xef Ferran Adrià, el qual aporta l’obra gràfica d’aquest volum: catorze imatges pintades a l’oli, amb els títols al dors. El gastrònom Jaume Fàbrega s’ha encarregat de la tria de textos planians dedicats a la cuina catalana, i ha escrit la introducció, en la qual analitza les aportacions en aquest àmbit de l’escriptor empordanès.

https://www.diaridegirona.cat/cultura/2020/01/23/gastronomia-planiana-illustrada-ferran-adria/1025189.html

https://www.elperiodico.com/es/onbarcelona/cocinas/20200207/la-nostra-cuina-tradicional-josep-pla-ferran-adria-libro-7839784

Descripció

Els nostres llibres